R.I.P Toine

03 augustus 2024 21:51

R.I.P Antoine 28-07-2024

Ik heb lang gezocht naar woorden om deze blog te beginnen.. Het valt me zwaar, Antoine is er niet meer. Een golf van verdriet komt over mij heen wanneer ik hoor dat dat hij is overleden 

Op de rouwkaart staat Antoine prachtig op de foto, precies zoals hij was;

zelfverzekerd en kwetsbaar

Een grote kerel met een klein hart.. en een biertje

Maandag 29 juli;

Met lood in mijn schoenen begin ik aan mijn training. Meteen een berg op de duinen in. We zijn op vakantie aan de kust in Noord-Holland. De eerste kilometers zijn pittig. Antoine zit in mijn hoofd en ik krijg af en toe een brok in mijn keel en dat is heel lastig hardlopen. Ik denk aan hoe moedig en positief hij is geweest de afgelopen weken en hoe we elke dag naar het oplopende bedrag qua sponsering zaten te kijken. "het gaat als een malle Inge". 

Op woensdag 24 juli ben ik nog bij Antoine geweest. Hij was heel moe en klaar.. Hij heeft zijn ziekte proces volledig zelf geredigeerd. Op het werk noemen we het in de lead zijn. En dat was hij. We geven bij afscheid elkaar een dikke "botten" knuffel zoals we dat noemen, we hebben beiden niet veel vet. De tranen stromen over onze wangen. Het is de laatste keer dat we elkaar zien. Ik zet op de terugweg naar huis in mijn auto De Teskey Brothers met "Carry You" heel hard op. Thuis staat het eten op tafel, mijn kindjes vragen hoe het met Antoine is. Ze zijn veel met hem bezig. 

Sponsering

Als laatste "verrassing" heeft hij op zijn eigen rouwkaart de QR code laten drukken met de link naar onze sponserpagina met het verzoek om te doneren. Wat een prachtig gebaar en daarmee geeft hij aan hoe belangrijk het is geld in te zamelen voor onderzoek naar (erfelijke) maagkanker. 

De diagnose ‘maagkanker’ wordt ieder jaar bij zo’n 2000 Nederlanders gesteld. Bij ongeveer 3-5 % van alle patiënten met maagkanker speelt erfelijkheid een rol, zoals in mijn familie. Wij zijn belast met de #CDH1 Gen mutatie.

Diffuse maagkanker is heel moeilijk vast te stellen en moeilijk te behandelen, dat komt doordat de kanker op verschillende plekken tegelijkertijd in de maag kan ontstaan. Ook is er geen duidelijk gezwel te zien. Wanneer het wordt ontdekt is het helaas vaak te laat. Er is dus veel geld nodig voor onderzoek. 

Terug naar de Etappe... het gebied is prachtig en ik stop af en toe om foto te maken. Na de duinen ga ik via het strand terug 17km. Je hebt nu rust Antoine.. 

Lieve Linda, Elke, Lotte, Jan & Franka, vrienden en familie.. Gecondoleerd met dit grote verlies. Heel veel liefde & kracht